в сряда,  президентът на Украйна Володимир Зеленски посети в четвъртък

...
 в сряда,  президентът на Украйна Володимир Зеленски посети в четвъртък
Коментари Харесай

Зеленски посети и командването на американската армия в Европа

 в сряда,  президентът на Украйна Володимир Зеленски посети в четвъртък командването на американската войска в Европа,  базирано във Висбаден, Германия, оповестява " Укринформ ".

Зеленски се е срещнал с командващия на Европейското командване на Съединени американски щати и висш главнокомандващ на Съюзните сили в Европа военачалник Кристофър Каволи, командващ на Съединени американски щати в Европа и Африка, както и военачалник Дарил Уилямс, командващ групата за подкрепяне на защитата на Украйна генерал-лейтенант Антонио Агуто.

Страните са разискали работата на Групата за подпомагане на сигурността, спецификата на обезпечаване на логистиката на доставките на муниции и военна техника, нейния ремонт и поддръжка.
 В Германия: Бюджетната рецесия няма да спре помощта за Украйна
В Германия: Бюджетната рецесия няма да спре помощта за Украйна

Германия е вторият по величина снабдител на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати

Зеленски беседва и с украинските военни , които работят във Висбаден като част от оперативната група на Въоръжените сили на Украйна към Групата за подкрепяне на сигурността.

Представители на въоръжените сили на Украйна се занимават с съгласуване на доставката на материално-техническа помощ от страните сътрудници за Силите за защита на Украйна, образование на персоналния състав на Силите за защита на територията на страните сътрудници, както и съгласуване на ремонта и поддръжката на Западна военна техника, предоставена от сътрудници на Украйна.

Припомняме, че

Президентът на Украйна където участва на церемонията по встъпване в служба на новия аржентински президент Хавиер Милей, след което посети Вашингтон, в опит да убеди републиканците от Конгреса да провиснал над 60 милиарда $ военна помощ за Украйна.

Опитът му обаче макар срещата с.
 Германия изпрати новата военна помощ на Украйна
Германия изпрати новата военна помощ на Украйна

Боеприпаси и военна техника пътуват към Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР